JEZTE NA POHODU
správně, efektivně a v harmonii sami se sebou
|
správně, efektivně a v harmonii sami se sebou
|
Ingredience
0,5 kg masa na kostičky olej + koření na maso (grilovací, provensálské....) 200 g šunky nebo slaniny pro fajnšmekry na kostičky kapii (nejlépe žlutou i červenou) 4 malé cibule nakrájené na kolečka zašpičatělé špejle nebo jehly sůl dle chuti |
Postup
Maso naložíme předem do oleje a koření, osolíme. Čím déle se proleží, tím je křehčí, ale dá se udělat klidně ihned po okořenění. Střídavě napichujeme maso - slaninu - cibuli - kapii. Je dobré začít a ukončit jehlu masem, aby špíz dobře držel pohromadě. Stlačujte ingredience k sobě, mezery nejsou žádoucí. Uložíme na olejem vymazaný plech. Co zbude, poházíme volně mezi špízy. Pečeme 5 min na 220°C a pak cca 15 min na 200°C. Ideálně co 5 min otáčejte, aby shora nebylo maso vysušené. Dobrou chuť! |
Ingredience
maso na plátky cibule smetana na vaření 31% zátřepka žampiony na plátky kmín sůl dle chuti |
Postup
Maso posolíme, okmínujeme. Nic víc nepotřebuje. Na olejem vymazaný plech vysypeme nadrobno nakrájenou cibuli, na ni položíme na plátky nakrájené maso. Pečeme 5 min při 220 °C, pak snížíme na 180°C, podlejeme vodou a přidáme žampiony. Zátřepka je zdravější varianta zásmažky: do 1 dcl vody přidejte 2 vrchovaté lžíce mouky a rozmíchejte do hladké hustší konzistence (a la sirup). Po 15 min. vytáhneme zalejeme smetanou a vmícháme za stálého míchání po troškách zátřepku do výpeku (výpeku musí ho být dost, aby mělo co houstnout). Ještě 5 min dopečeme a hurá baštit. Dobrou chuť! |
Ingredience
losos filet česnek sůl dle chuti cibule zakysaná smetana kopr čerstvý (koupená vanička) nebo i sušený hořčice dijonská nebo jakákoliv |
Postup
Plátky lososa osolíme, potřeme utřeným česnekem a položíme na olejem vymazaný plech kůží dolů. Omáčka: rozmixujeme/smícháme zakysanou smetanu, nakrájený kopr, cibuli na jemno a hořčici, osolíme, můžeme opepřit, já pepř nedávám. Polovinu omáčky nalijeme k lososovi, zbytek vychladíme v ledničce. Lososa šoupneme do trouby na program filet losos, alternativně pečeme, jak jste zvyklí. Za mě to řeší trouba, když jsem ji sledovala pekla ho na 85°C, ale co s tím ještě dělala, ví bůh... Dobrou chuť! |
Ingredience
konzervovaný tuňák ve vlastní šťávě 185 g (větší konzerva) 500 g brokolice 100 g balkánský sýr cca 235 g neplněných oliv (větší sklenička) |
Postup
Brokolici šoupněte do parní trouby na 15 min, mezi tím si na hrubším struhadle nastrouhejte do větší misky balkánský sýr, nakrájejte olivy a vysypte konzervu tuňáka, toho vidličkou rozdělte na menší kousky. Uvařenou brokolici nakrájíte a zamícháte vše dohromady. Rychlé, snadné a vynikající! Dobrou chuť! |
![]()
|
JÓGA
|
HORMONÁLNÍ JÓGA
|
ČUNG JÜAN ČCHIKUNG
|
SAUNA
|
IN-BODY
|
EMS
|
LÉČENÍ A TERAPIE
|